Technieken

Stoofpot van Texels rundvlees

Stoofpot van Texels rundvlees

stoofpotje gusta inzetIngrediënten

  • 1 kg Runderstoofvlees (van Texels rund)
  • 1 Zonnebloemolie
  • 1 st Prei
  • 1 st Ui
  • 3 st Bospeen
  • 1 stengel Bleekselderij
  • 100 g Cantharellen
  • 1 l Kalfsfond

Werkwijze

  • Snijd het runderstoofvlees in mooie gelijke stukjes.
  • Bak deze bruin in de olie en maak op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Maak de prei, wortel, ui en bleekselderij schoon, snijd in gelijke stukken en bak mee met het vlees.
  • Snijd de marloeskes met schil doormidden. Doe in een pan met een beetje olie en bestrooi met peper en zout.
  • Bak ze op de snijkant tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg een klontje boter toe en als deze uit gebruist is zet je de pan 3 minuten in een oven van 180°C.
  • Hierna druk je de marloeskes uit de schil.
  • Maak de bleekselderij en bospeen schoon en snijd in gewenste vorm, stoof deze met een klontje boter en maak op smaak met zout en peper.
  • Maak de cantharellen schoon en was deze zodat ze zandvrij zijn, stoof deze kort met een klontje boter.
  • Breng de kalfsfond op smaak met truffeljus en pocheer de runderhaas hier kort in.
  • Schik de groenten en het vlees in een schaal en giet de fond eroverheen.

Recept van Boutique Hotel Texel

Gerelateerde artikelen

logo-texels-rund-vierkant.png

Texels rundvlees is een 100% Texels product. De runderen zijn op Texel geboren, grootgebracht door hun moeder en zonder stress opgegroeid.

Volg ons ook op facebookTexels rundvlees

Eerlijk Texels Rundvlees
ontwerp & techniek: Texels Ontwerp © 2022