Ingrediënten
- 1 kg Runderstoofvlees (van Texels rund)
- 1 Zonnebloemolie
- 1 st Prei
- 1 st Ui
- 3 st Bospeen
- 1 stengel Bleekselderij
- 100 g Cantharellen
- 1 l Kalfsfond
Werkwijze
- Snijd het runderstoofvlees in mooie gelijke stukjes.
- Bak deze bruin in de olie en maak op smaak met zout en versgemalen peper.
- Maak de prei, wortel, ui en bleekselderij schoon, snijd in gelijke stukken en bak mee met het vlees.
- Snijd de marloeskes met schil doormidden. Doe in een pan met een beetje olie en bestrooi met peper en zout.
- Bak ze op de snijkant tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg een klontje boter toe en als deze uit gebruist is zet je de pan 3 minuten in een oven van 180°C.
- Hierna druk je de marloeskes uit de schil.
- Maak de bleekselderij en bospeen schoon en snijd in gewenste vorm, stoof deze met een klontje boter en maak op smaak met zout en peper.
- Maak de cantharellen schoon en was deze zodat ze zandvrij zijn, stoof deze kort met een klontje boter.
- Breng de kalfsfond op smaak met truffeljus en pocheer de runderhaas hier kort in.
- Schik de groenten en het vlees in een schaal en giet de fond eroverheen.