Technieken

Stoven

Stoven is eigenlijk hetzelfde als smoren maar dan met meer vocht. Je braadt het eerst aan en dan laat je het rustig verder gaar worden in een gesloten pan, op een laag tot matig vuur in buillon, wijn, cider of bier met groenten en kruiden. Tijdens de stooftijd wordt het vlees tegen de kook aan gehouden, waardoor het extra zacht en smakelijk wordt. Maar let op: zorg dat de temperatuur niet boven de 90˚C komt.

Tips: zo stoof je beter

  • Haal het vlees een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
  • Braad het even aan zodat het rondom dichtgeschroeid is.
  • Neem het vlees uit de pan en bak de overige ingrediënten aan.
  • Voeg de (warme) vloeistof toe.
  • Doe het vlees terug in de pan en stoof het met de deksel op de pan zachtjes gaar.

Hoe lang je stooft, hangt af van de hoeveelheid en de dikte van het vlees. Stoven is vooral geschikt voor vlees met veel bindweefsel, zoals rib- en sukadelappen, schouder- en hamlappen en poulet. Stoven gaat het best in een pan met een dikke bodem. De warmte wordt dan optimaal verdeeld. Ook een snelkookpan werkt goed.

Gerelateerde artikelen

logo-texels-rund-vierkant.png

Texels rundvlees is een 100% Texels product. De runderen zijn op Texel geboren, grootgebracht door hun moeder en zonder stress opgegroeid.

Volg ons ook op facebookTexels rundvlees

Eerlijk Texels Rundvlees
ontwerp & techniek: Texels Ontwerp © 2017