Technieken

Barbecueën

Zodra het ‘een beetje weer is’, halen we in ons land massaal de BBQ tevoorschijn. Nederland staat zelfs in de top 10 van landen waar barbecueën het populairst is. Na BBQ-grootmachten als Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, de VS en Singapore vind je ons land op de zesde plek: het hoogst genoteerde Europese land!

Vrienden en familie

De BBQ is natuurlijk een sociale happening, maar het gaat er ook steeds professioneler aan toe. Kenners willen liefst een design-BBQ die duurzaam is. En dat kan: er zijn hightech barbecues en complete buitenkeukens.
De belangstelling voor BBQ-producten is het grootst in juli, maar ook rond vaderdag. Want ja, buiten koken, vuurtje stoken, daar houden de meeste mannen wel van!

Wedstrijden

Wist je dat er zelfs BBQ-teams zijn die meedoen aan (inter)nationale wedstrijden? Daar gaat het uiteraard allang niet meer om worstjes en hamburgers, maar vinden serieuze kookcompetities plaats waar hele menu’s worden bereid en Nederlandse teams steeds beter scoren. Ook de media hebben het fenomeen ontdekt. Zo heeft RTL4 een wedstrijdprogramma, waarin teams in een afvalrace strijden om de titel ‘Grillmaster’ met (wereldkampioen) Jord Althuizen en Herman den Blijker als deskundige jury.

Trends

Supermarkten en slagerijen spelen op grote schaal in op de BBQ-trend. Dat gebeurt met speciale barbecuepakketten met ‘makkelijk’, voorgegaard of gemarineerd vlees) en met hulpmiddelen zoals kolen, tangen, schorten en aluminium BBQ-sets voor éénmalig gebruik. Goede BBQ-sets vind je bijvoorbeeld in winkels met ‘outdoor’ artikelen en bij tuincentra.

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

logo-texels-rund-vierkant.png

Texels rundvlees is een 100% Texels product. De runderen zijn op Texel geboren, grootgebracht door hun moeder en zonder stress opgegroeid.

Volg ons ook op facebookTexels rundvlees

Eerlijk Texels Rundvlees
ontwerp & techniek: Texels Ontwerp © 2022