Technieken

Tips: zo roerbak je beter

Tips: zo roerbak je beter

Bij roerbakken of wokken bak je stukjes vlees, vis of groente op een heel hoog vuur al omscheppend gaar. Je doet het in een wok (uit China, met één steel) of wadjan (afkomstig uit Indonesië, met twee handvatten). Het voordeel: wokken gaat snel, vlees blijft mals en in je groente blijven veel vitamines zitten.

Tips

  • Haal het vlees een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
  • Zet alle ingrediënten van tevoren klaar, want tussendoor heb je geen tijd om nog iets te snijden.
  • Gebruik geen boter maar olie, zoals zonnebloemolie, maïsolie, arachideolie.
  • Laat de olie in de wok goed heet worden en bak de ingrediënten in volgorde van garing (dus eerst ui en knoflook, dan vlees, dan de groente en dan bijvoorbeeld de sojasaus).
  • Beweeg het vlees voortdurend met een spatel heen en weer.

Gerelateerde artikelen

logo-texels-rund-vierkant.png

Texels rundvlees is een 100% Texels product. De runderen zijn op Texel geboren, grootgebracht door hun moeder en zonder stress opgegroeid.

Volg ons ook op facebookTexels rundvlees

Eerlijk Texels Rundvlees
ontwerp & techniek: Texels Ontwerp © 2017